top of page

 

Waarom een Blog? In januari 2022 was ik een beetje klaar met steeds iets op sociale media te zetten over mijn gezin van die week of een leuke foto te (moeten) plaatsen. Veel gezinnen willen niets delen van hun baby, wat ik heel goed snap. En foto's van fruithapjes en dergelijke zet het vak kraamzorg in een verkeerd daglicht. Ook niet iedereen zit te wachten op deze informatie. En dan nog de hoeveelheid likes...de meeste van collega's, omdat je dat nou eenmaal doet als collega's. Nu bereik ik de mensen die het willen lezen. Zo niet, sla je deze pagina gewoon lekker over! :)

Blog januari 2023

Het jaar 2022 eindigde druk met 2 baby's, die nog wel dat jaar gepland waren. Eerst kwam Fiene 19 december ter wereld, 5 daagjes te vroeg. Leia kwam wat later dan gepland op de 23e. Dat werd dus weer dubbelen. met de feestdagen. Maar ook in de gezinnen is het feest en daarom gezellig om met die dagen te werken en s'middags zo thuis aan te kunnen schuiven voor het kerstdiner.Met de jaarwisseling wel vrij gehad. Eventjes....Daar werd op 3 januari Suze geboren, 2,5 week te vroeg. En 2 dagen later Robin, Hij vond het fijn bij zijn mama en liet bijna een week op zich wachten. Dus hup weer aan de bak. Bij beide gezinnen het eerste kindje, dus er valt veel uit te leggen, Adviezen, tips en trucs. Zo fijn om te doen en te zien dat de verse ouders na 8 dagen het zelfvertrouwen hebben om zonder mij voor hun kleine kindje te zorgen! Na een vrij weekje diende Mik zich aan op 21 januari, ook weer 16 dagen te vroeg! Deze week ook nog een intake doen bij het volgende gezin, half Maart uitgerekend.......is de planning.

Blog Oktober 2022


Oktober begon rustig. Het eerste gezin wat op de planning stond was al in september bevallen. Daar heb ik op 1 oktober de zorg afgesloten. Het gezin van 28 oktober krijgt een geplande keizersnede. De datum werd 19 oktober. Dat is wel eens lekker, die geplande keizersnedes..... dan weet ik dat ik 21 oktober aan het werk mag ;)

Maar.... je raad het misschien al..... een appje van de moeder in spe, uitgerekende datum 8 november. Zij heeft hoge bloeddruk, moet rustig aan doen en wordt waarschijnlijk eerder ingeleid. Bedankt voor de update, we houden contact!

Uiteindelijk wordt door het ziekenhuis besloten dat zij 20 november ingeleid gaat worden.

Omdat ik ook gewoon een mens ben, een gezin heb en de oudste op 23 oktober jarig is... toch even een back-up regelen voor die dag. En ja, daar is ze weer Perine (kraamzorg Perine) helpt mij uiteindelijk 2 dagen! Super blij mee. Zo kan ik de eerste dagen goed voor mijn kraamvrouw met de keizersnede zorgen en krijgt het andere gezin, eerste kindje en borstvoeding, een goede start van mijn collega! De rest van de week dubbelen en zo loopt oktober ten einde.

 

Welkom Josiah en Noah!

 

Blog september 2022

 

Na een heerlijke vakantie werd het in september weer tijd dat ik aan het werk ging. Het volgende gezin stond gepland op 15 september, en ik stond back-up voor mijn collega Perine. Zij ging 9 september naar Italie, omdat haar dochter daar ging trouwen. Dit gezin was 5 september uitgerekend. Samen met Perine was ik bij dit gezin kennis wezen maken, zodat ook zij wisten wie er eventueel bij hen zou komen kramen.

Van mijn gezin kreeg ik een berichtje dat ze een geplande keizersnede kregen op 9 september. Dan weet ik gelijk dat ze op de derde dag naar huis komen en ik zondag de 11e aan het werk ga.

De andere baby had het nog zo naar haar zin bij mama, dat de tijd verstreek, mijn collega naar Italie vertrok en er dus een grote kans was dat ik ergens ging dubbelen komende week.

Dat dubbelen begon al heel snel, want op zondag kwam Toos thuis met haar mama en op 12 september was daar, na een vlotte bevalling Laure. Zij mochten diezelfde dag nog naar huis. 

Pittig weekje kraamzorg leveren. Lange dagen van 10-12 uur per dag, 10 dagen achter elkaar. Dit is trouwens geen uitzondering in kraamzorgland, helaas..... Te weinig kraamverzorgende in vergelijking met de hoeveelheid kindjes die geboren worden.

Uiteindelijk 2 tevreden gezinnen , die met alle vertrouwen zelf voor hun dochtertjes kunnen zorgen!

 

Lekker even vrij...... in totaal 3 dagen. Toen kwam 10 dagen eerder dan de uitgerekende datum, Benjamin ter wereld! Een thuiswedstrijd bij mij in de straat. Ik heb ook bij hun oudste, 5 jaar geleden, mogen kramen. Altijd leuk als je weer terug mag komen!

 

bottom of page